Tűzriadó gyakorlat

A tűzriadó gyakorlat tartására vonatkozó jogszabály

A 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet – a tűzvédelmi szabályzat készítéséről – 4. § (4) értelmében „a Tűzriadó Tervben foglaltak végrehajtását szükség szerint, de legalább évente az érintettekkel gyakoroltatni, annak eredményét értékelni és azt írásban rögzíteni kell. A gyakorlat során tapasztalt hibák, hiányosságok megszüntetésére 15 napon belül írásban intézkedni kell. A tervezett gyakorlatról annak időpontja előtt legalább 15 nappal, továbbá a gyakorlat bejelentett időpontjával kapcsolatos változásról a tűzvédelmi hatóságot értesíteni kell.”

A tűzvédelmi hatóság a tűzvédelmi gyakorlattal egyidőben ellenőrizheti is a meglévő okmányokat és azok vezetését.

Amennyiben Önnél minden rendben van, úgy nincsen semmi teendője. Csak bejelenteni a gyakorlatot és várni, hogy vajon megjelenik-e a hatóság.

Viszont ha nem biztos abban, hogy cége megfelel minden vonatkozó jogszabálynak, akkor célszerű a gyakorlatot megelőzően egy szakember általi átfogó felülvizsgálatot tartani, hogy már nyugodtan várhassa a hatóságot.

Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az előírt tűzvédelmi feladatok végrehajtása terén. Rövid határidővel vállaljuk az Ön cégénél is tűzriadó gyakorlat megtartását és az azt megelőző felkészítő tevékenységet.