Legionella oktatás és tematika

Legionella oktatás és tematika

49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet 1. sz. melléklet 8. bekezdés b) pontja és a Módszertani levél Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre vonatkozó kockázat értékeléséről és a kockázatcsökkentő beavatkozásokról 2. kiadás 2.1.2 (Oktatás, képzés) pontja alapján „a felelős személy legyen tisztában a Legionella fertőzés kockázatával, a kockázat felmérésének és csökkentésének lehetőségeivel. A felelős személynek gondoskodnia kell arról, hogy a személyzet többi tagja – különösen a műszaki és a takarításért felelős személyzet – is ismerje a helyes üzemeltetési gyakorlatot és a saját szerepét a Legionella kockázat kezelésében. A személyzet rendszeres oktatásának terjedjen ki a legionárius betegség megelőzésére szolgáló módszerekre (pl. az egyéb helyben szokásos oktatás, betanítás részeként). Az oktatást dokumentálni kell.”

Az általunk készített kockázatértékelés személyes átadásakor cégünk teljeskörű tájékoztatást ad az elvégzendő feladatokról. A legionella kockázatértékelés mellékletét képezi az oktatás megtartásához szükséges oktatási tematika, oktatási napló és az oktatás hatékonyságának ellenőrzése céljából kidolgozott ellenőrző tesztsor.

Az elkészített oktatási tematika alapján az oktatást akár Ön is megtarthatja, azonban ha szeretné ezt szakemberre bízni, úgy cégünk tanúsított legionella szakértői szívesen állnak rendelkezésére, és akár a kockázatértékelés átadásakor már meg is tarthatják az előírt oktatást.